Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Polityka prywatności

Serwis internetowy nie udostępnia osobom trzecim informacji pochodzących z formularzy kontaktowych umieszczonych w serwisie, poczty e-mail przesyłanej bezpośrednio chyba że stosowny organ administracji publicznej lub sąd wystąpi o ich udostępnienie. [USTAWA z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.(Dz. U. z dnia 29 października 1997 r.)]

Wszelkie dane osobowe lub instytucji pochodzące z formularzy kontaktowych w tym serwisie lub poczty e-mail przesyłanej bezpośrednio nie są przedmiotem obrotu handlowego.

Niektóre elementy serwisu mogą wykorzystywać cookies (małe pliki wysyłane do komputera użytkownika identyfikując go do wykonania określonej operacji). Przykład: zmiana wielkości lub kontrastu czcionki. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę.

Nie odpowiadamy za politykę prywatności serwisów, do których prowadzą linki z tego serwisu

Zbieramy i analizujemy dane wynikające z logów systemowych.

Jako propagatorzy idei dostępności i użyteczności stron internetowych w Internecie dokładamy wszelkich starań aby nasz serwis był maksymalnie bezpieczny dla użytkowników.

 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem strony internetowej jest Gminny Ośrodek Kultury w Lutomiersku z siedzibą w Lutomiersku, Plac Jana Pawła II 13, 95-083 Lutomiersk, dane kontaktowe: tel. 43 677 59 69 (zwany dalej „Administratorem”).
  2. Zbieranie i przetwarzanie danych osobowych następuje w zgodzie z postanowieniami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, dalej „RODO” oraz ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. Dz.U.2018.1000) dalej „ustawa”.
  3. W związku z korzystaniem przez odwiedzających ze strony internetowej Administrator zbiera dane w zakresie niezbędnym do świadczenia usługi, a także informacje o aktywności odwiedzających na stronie internetowej. Poniżej zostały opisane szczegółowe zasady oraz cele przetwarzania danych osobowych gromadzonych podczas korzystania ze strony internetowej.
  4. Strona internetowa pozyskuje informacje o odwiedzających i ich zachowaniu w następujący sposób: 
  • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
  • poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookies (tzw. „ciasteczka”). 
  • poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego strony internetowej (konieczne do poprawnego działania serwisu).  
  1. Administrator przetwarza podane w formularzach kontaktowych dane osobowe odwiedzających w celu udzielenia odpowiedzi – podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
  2. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do udzielenia odpowiedzi.  
  3. Dane osobowe przetwarzane do momentu ustania celu przetwarzania.   
  4. Dane osobowe odwiedzających mogą być ujawniane przez Administratora podmiotom z nim współpracującym (odbiorcom danych), tj.:  podmiotom dostarczającym i wspierającym systemy informatyczne stosowane przez Administratora. 
  5. Każdej osobie, której dane są przetwarzane, w zakresie wynikającym z przepisów prawa, przysługuje prawo dostępu do swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych. 
  6. W przypadku wątpliwości związanych z przetwarzaniem danych osobowych każda osoba może zwrócić się do Administratora z prośbą o udzielenie informacji. Niezależnie od powyższego, każdemu przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.